Vés al contingut
Actualitat_Fundació Ciutat i Valors

Actualitat

Nou espai d'atenció a les famílies

En el Centre d'Acolliment Gaudí hem remodelat una de les sales de reunions ubicada a la planta baixa, amb la finalitat de crear un espai d'atenció acollidor per a la realització de visites amb el grup de joves i adolescents atesos juntament amb els seus referents familiars.

Inaugurem la font en els centres Gaudí i Milà!

Inaugurem la font!

Hem inaugurat la font dels nostres centres Gaudí i Milà. Aquesta font ha estat dissenyada i construïda pel reconegut artista Lau Feliu, amb la col·laboració del grup de joves que viuen en ambdós centres. 

El Barça Atlètic visita el grup de joves del CRAE Casa Milà i CA Gaudí en una acció solidària de la Fundació FC Barcelona

El grup de joves dels nostres centres: CRAE Casa Milà i Centre d'Acollida tutelats per la Direcció General de l’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya a l’àrea de Barcelona han viscut una jornada molt especial amb la visita de la plantilla i l’staff tècnic del Barça Atlètic, encapçalats per l’entrenador Rafa Márquez.

Xerrada per part dels Mossos d'Esquadra a la Llar Sant Martí de Salut Mental

A la Llar Sant Martí de Salut Mental hem tingut la primera xerrada formativa per part La Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra, gràcies a la col·laboració de la Llar Sant Martí i l'Oficina de Relacions amb les Comunitats dels (MMEE).

Els temes tractats són: per una banda, la seguretat al carrer. S'han donat consells de seguretat viària per tal de contribuir de forma positiva al seu dia a dia. I de l'altra, com evitar conflictes i com demanar ajuda en una situació d'indefensa. 

Una nova oportunitat als objectes en desús!

El grup de joves del Centre d'Acollida de Mas Pins han participat aquest mes en El Mercadell, el mercat de segona mà de Barcelona. El Mercadell és un exemple de mercat perfecte per la «Regla de les 3R» (Reduir, Reutilitzar i Reciclar) per contribuir a un món més sostenible.  

Iftar comunitari al barri d'Horta

E 29 d'abril es va celebrar un Iftar comunitari al barri d'Horta, un barri on hi forma part el CRAE (Centre Residencial d'Acció Educativa) de Maragall gestionat per la Fundació Ciutat i Valors, des de fa més de 10 anys. 

L'iftar és l'àpat nocturn amb el qual s'acaba el dejuni diari durant el mes islàmic del Ramadà. El Ramadà és la pràctica musulmana de celebrar el 9è mes del calendari islàmic amb dejuni, oració, reflexió i en comunitat.

Instal·lació de plaques fotovoltaiques al Centre Gaudí

Apostem per la sostenibiltat

En compliment de l’objectiu de millorar la sostenibilitat i la reducció del consum a cada una de les activitats que es duen a terme als centres i serveis que formen part de l’entitat s’ha procedit a la instal·lació d’una seixantena de plaques solars fotovoltaiques al Centre d’Acolliment Gaudí de Barcelona. Les plaques aporten el subministrament necessari per al consum elèctric de l’immoble, que podrà així estar energèticament autogestionat.

1 de cada 4 persones patirà un problema de salut mental

1 de cada 4 persones patirà un problema de salut mental

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) 1 de cada 4 persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, el 75% dels quals comencen abans dels 18 anys.

Malauradament,  l’estigma, la discriminació i l’aïllament social són les conseqüències més comunes amb les quals s’han d’enfrontar les persones que pateixen problemes de salut mental.

Nou model de factura de la llum

El nou model de factura de la llum, que ha estat publicat al BOE, ja ha entrat en vigor aquest mes de juny i porta com a novetats: més franges horàries i la possibilitat de tenir contractades dues potències diferents.

La intenció d’aquesta nova reforma és forçar els consumidors/es a passar part dels seus consums de les hores de més demanda elèctrica a les que en tenen menys. Així com incentivar l’autoproducció elèctrica i l’eficiència, a més de facilitar el desplegament del vehicle elèctric.

Fomentem l'ocupació juvenil

Fomentem l'ocupació juvenilA la Fundació Ciutat i Valors fomentem l'ocupació dels i les joves mitjançant el programa de Garantia Juvenil per a poder incorporar professionals joves al nostre equip.Des de la fundació ens sumem aquest tipus de projectes per a donar oportunitats als i les joves acabats de titular amb el suport d’aquesta subvenció.