Vés al contingut
Barça Teens

El centre Mas Pins ha estat escollit d'entre tots els participants a "Barça Teens"

Barça Teens

Des de fa tres anys, el centre Mas Pins gestionat per la Fundació Ciutat i Valors participa al projecte "Barça Teens", un projecte que és obra de la Fundació del F.C.Barcelona amb metodologia SportNet.

La metodologia SportNet utilitza l'esport, el joc i l'activitat física com a eines d'integració social per millorar la vida dels infants i joves que es troben en una situació de vulnerabilitat. Durant l'any, el grup de joves del centre Mas Pins han assistit setmanalment al camp de futbol de Vallvidrera on han rebut un entrenament tècnic, físic, de coordinació i disciplina impartit pels voluntaris/es de la Fundació F.C.Barcelona.

En aquestes sessions es fa un especial èmfasi en el comportament que han de tenir el grup de joves al camp, tant quan comencen, com quan acaba el partit. I es treballen diferents valors, promovent l'esforç, el treball en equip, la humitat, l'educació i el respecte cap als companys/es, entrenadors/es i jugadors/es de l'equip contrari i del mateix equip, aprenent a guanyar i a perdre, a gestionar les emocions, així com la frustració que poden experimentar en moments determinats.

Aquest any, el nostre centre ha estat escollit d'entre tots els participants a "Barça Teens" com a representant d'aquest projecte a causa del bon comportament i exemplaritat que han demostrat els joves de Mas Pins i hem pogut participar en l'acte de cloenda del Spotify Camp Nou, donant l'oportunitat al grup de joves a trepitjar la gespa del camp i fer uns xuts a la porteria.

Per altra banda, el centre participa en la lliga ISSOK (International Sociological Sport Observatory), aquesta lliga la juguen joves migrats tant de centres d'acollida com d'entitats socials de la ciutat de Barcelona. Malgrat que ISSOK i "Barça Teens" siguin projectes d'associacions diferents, col·laboren conjuntament per assolir uns objectius comuns. Per tant, si algun jove vol jugar a la lliga ISSOK ha d'anar a entrenar amb la metodologia SportNet durant la setmana, d'aquesta manera es treballa amb dos projectes multidisciplinaris que sumen forces a l'hora de treballar els valors de l'esport.

ISSOK té dues modalitats de classificació, per una banda, hi ha la classificació estrictament esportiva on es puntuen els partits guanyats i perduts i Mas Pins ha quedat en tercera posició. Per altra banda, també es puntua amb el semàfor de valors, un sistema que premia el comportament exemplar a la pista de joc que enguany ha guanyat el nostre centre Mas Pins. El guardó l'ha anat a recollir el grup de nois que participen en aquest projecte el dia 14 de juny al teatre de Poblenou.