Vés al contingut
_mg_0209.jpg

Es jubila, la Mar Garcia, directora de la Llar Sant Martí de salut mental

_mg_0209.jpg

La Mar Garcia, treballadora social i directora de la Llar Sant Martí de salut mental i dels Pisos de Reinserció, es jubila aquest mes de juliol després d'una trajectòria professional de 23 anys a l'organització.

Al llarg d'aquests anys, la Mar ha col·laborat en el desenvolupament i seguiment de diversos projectes de l'organització com: processos de selecció, recursos d’atenció a les persones grans, àmbit de les drogodependències, la Unitat Dependent del Vallès, tallers d’ocupació... i els darrers anys en l'àmbit de la salut mental i la reinserció social a la Direcció de la Llar Sant Martí i Pisos de Reinserció, on s'ha consolidat fent créixer la Llar.

Des de l’organització hem volgut fer-li un reconeixement per tota la tasca que ha dut a terme aquests anys sempre amb un fort compromís, il·lusió, rigor i exigència; a través d’una entrevista compartida, amb la resta de l’equip, recordant tota la seva trajectòria i agraint la seva tasca.

Durant l’entrevista, la Mar ha destacat, la confiança que li va transmetre la fundació des de l’inici de la seva activitat. I que a través de tots aquests anys la relació amb la Fundació s’ha anat consolidant fins a crear una metodologia de treball, per la feina ben feta, amb valors humans al servei de les persones i fomentant l’apoderament de les persones residents.

“A la Llar sempre hem intentat empoderar a les persones. Donar eines i acompanyar-les perquè puguin esdevenir autònomes i lliures”.

Fomentar el diàleg, el respecte i la seva autonomia de les persones són aspectes clau perquè les persones ateses a la Llar Sant Martí puguin vèncer una situació d’impotència, adquirir el control de la pròpia vida i prendre les seves decisions.

Els valors que han marcat durant els anys a la Llar han estat: el respecte, una atenció centrada en la persona, el treball en equip, l’esforç, la igualtat, l’atenció de qualitat, el compromís, la responsabilitat... amb l’objectiu de potenciar un bon ambient a la residència i contribuir al benestar de les persones ateses i de l’equip professional.

També, ha volgut ressaltar la situació excepcional que vam viure tots el 2020 per la pandèmia. Des del primer moment, l’equip de la Llar va fer un gran esforç i va prendre mesures perquè la situació sanitària i aquest nou canvi en el dia a dia afectessin el menys possible el benestar de les persones residents. Aprofitant l'espai de la terrassa que té un hort urbà ecològic. 

A la Llar han afrontat la situació el millor que han sabut, buscant la manera que l’adaptació a la nova realitat sigui el més fàcil possible per als qui viuen amb nosaltres. #Gràcies, Mar!