Iftar comunitari al barri d'Horta

04 Maig 2022

E 29 d'abril es va celebrar un Iftar comunitari al barri d'Horta, un barri on hi forma part el CRAE (Centre Residencial d'Acció Educativa) de Maragall gestionat per la Fundació Ciutat i Valors, des de fa més de 10 anys. 

L'iftar és l'àpat nocturn amb el qual s'acaba el dejuni diari durant el mes islàmic del Ramadà. El Ramadà és la pràctica musulmana de celebrar el 9è mes del calendari islàmic amb dejuni, oració, reflexió i en comunitat.

El CRAE va participar en l'organització de l'acte promogut pel Servei d'Interculturalitat de l'Ajuntament de Barcelona i amb col·laboració de: l'equip d'educadors d'A Partir de Carrer de Serveis Socials d'Horta Guinardó, la Ludoteca El Galliner i el Centre Cultural Islàmic d'El Carmel.

L'acte, celebrat a la plaça Santes Creus, va iniciar amb un petit concert de hip-hop realitzat pels talleristes de la Fundació Trinitat i amb la participació d'alguns nois del CRAE. Durant tota la tarda va haver-hi un servei de sucs naturals i un altre de jocs gegants al carrer per a famílies organitzat per la Ludoteca El Galliner. Més de 200 persones van gaudir dels actes de la tarda.

Al vespre, a les 20:47h, tal com marca el calendari, es va trencar el dejú de manera comunitària. Més d'un centenar de persones van poder gaudir d'un Iftar amb menjar tradicional àrab, alhora que es feia una pregària comunitària. Van poder gaudir de l'Iftar persones que col·laboren habitualment amb la nostra tasca educativa com l'equip professional de tècnics del Districte d'Horta-Guinardó, la Guàrdia Urbana de Proximitat, educadors del carrer del SDI de l'Ajuntament de Barcelona, regidors del Districte d'Horta-Guinardó, etc. Alhora, un bon grapat de persones de la comunitat islàmica del barri, molts veïns i famílies van participar tant de les activitats de la tarda com del trencament del dejú del vespre.

L'acte va finalitzar enmig d'un ambient de celebració, alegria i avinença.