Vés al contingut
fundacio_ciutat_i_valors_.jpg

Instal·lació de plaques fotovoltaiques al Centre Gaudí

fundacio_ciutat_i_valors_.jpg

Apostem per la sostenibiltat

En compliment de l’objectiu de millorar la sostenibilitat i la reducció del consum a cada una de les activitats que es duen a terme als centres i serveis que formen part de l’entitat s’ha procedit a la instal·lació d’una seixantena de plaques solars fotovoltaiques al Centre d’Acolliment Gaudí de Barcelona. Les plaques aporten el subministrament necessari per al consum elèctric de l’immoble, que podrà així estar energèticament autogestionat.

Aquesta acció emmarcada dins del Pla de sostenibilitat 2020-23 ha estat un treball de col·laboració amb una altra entitat membre de la Coordinadora Sinergia Social i forma part del treball pràctic realitzar per l’alumnat de la formació d’instal·ladors en plaques solars que aquesta entitat va realitzar conjuntament amb l’empresa MGM Energies Renovables. Contribuint amb aquesta oferta formativa a qualificació professional i la millora de l’ocupabilitat de persones en situació de risc social, que a hores d’ara son personal qualificat per treballar en un sector emergent i en  expansió.

L’energia solar ens proporciona un important estalvi energètic sent abundant, neta i renovable i a Catalunya ens trobem en una ubicació geogràfica privilegiada en aquest sentit.  Les plaques fotovoltaiques permetran al Centre Gaudí la generació distribuïda d’electricitat o aigua calenta per a l’autoconsum.

Produir la nostra pròpia energia ens donarà independència de la fluctuació dels preus de subministrament elèctric. Per sobretot, redueix l’impacte ambiental, afavoreix la transició energètica i ajuda a lluitar contra el canvi climàtic al no consumir combustibles fòssils.

Acompanyem la transició energètica de la nostra ciutat facilitant el consum d’energia verda, 100% neta i renovable.