Vés al contingut
horturba_santmarti_1.jpg

A l’hort urbà de la Residència Sant Martí les primeres hortalisses de la temporada estan a punt per recollir

horturba_santmarti_1.jpg


Fa més de tres anys de la creació de l’hort urbà a la terrassa de la Llar Sant Martí i cada vegada l’activitat compta amb més participants. En el taller es treballa la consciència de l’eco-cultiu en un entorn urbà, gaudint de la jardineria i dels beneficis d’una alimentació equilibrada.

Conscienciar sobre l'eco-cultiu gaudint de la jardineria

La temporada comença amb el disseny dels contenidors de cultiu i la preparació del sòl per la sembra. El monitor conjuntament amb el grup planifiquen les diferents llavors que plantaran, a la vegada, que comencen els treballs per arrengar els planters.

Hort Urbá Llar Residència Salut Mental Sant MartíPel disseny de l’hort, els participants cerquen informació a Internet sobre la manera de conrear les llavors, quina és la millor època per plantar, les necessitats de llum, els requeriments de rec o els nutrients que necessiten cada hortalissa.

Un cop acordat el disseny i la programació; el grup va a comprar les llavors seleccionades i comencen les tasques de preparació dels planters per la sembra de les diferents hortalisses i verdures.  

Durant la temporada, el participants tenen cura dels diferents hortalisses, vigilen que no hi hagi cap plaga, que el sòl estigui en condicions òptimes, netegen els planters...

A més, el grup visita jardins i exposicions relacionades amb el món de l’horticultura i la jardineria. També el grup es coordina amb altres horts per veure i aprendre formes de disseny i organització d’espais de conreu.

D’aquesta forma, gaudint de les diferents tasques de la jardineria (cavant, regant, trasplantant, netejant...) i amb la programació de visites els participants milloren la seva psicomotricitat i es lluita contra el sedentarisme.

Els beneficis d'una alimentació sana i equilibrada

L’hort urbà representa un espai per informar dels beneficis d’una alimentació sana i equilibrada. El participants cerquen informació i coneixen de primera mà les propietats de les hortalisses i verdures que han plantat.

A més, comparteixen diferents idees i possibilitats de preparar i cuinar diferents plats basats en les hortalisses conreades i com incorporar-los a l’alimentació diària.

Amb la satisfacció del treball ben fet i de moltes coses apreses, aquesta setmana a la Llar Residència Sant Martí gaudiran menjant les verdures que han crescut durant aquesta temporada.

Els participants continuaran tenint cura de la resta del planter.

Hort Urbà Residència Llar Salut Mental Sant Martí