Nou model de factura de la llum

07 Juny 2021

El nou model de factura de la llum, que ha estat publicat al BOE, ja ha entrat en vigor aquest mes de juny i porta com a novetats: més franges horàries i la possibilitat de tenir contractades dues potències diferents.

La intenció d’aquesta nova reforma és forçar els consumidors/es a passar part dels seus consums de les hores de més demanda elèctrica a les que en tenen menys. Així com incentivar l’autoproducció elèctrica i l’eficiència, a més de facilitar el desplegament del vehicle elèctric.

 

Les franges horàries són:

· Hores punta: de les 10.00 a les 14.00, i de les 18.00 a les 22.00.

· Hores pla: hi ha tres franges, de les 8.00 a les 10.00, de les 14.00 a les 18.00 i de les 22.00 a les 24.00.

· Hores vall: de les 0.00 a les 8.00 durant la setmana laboral, i tot el cap de setmana i festius estatals.

 

En aquestes franges horàries s’aplicaran diferents preus. Els preus més cars seran a l’hora punta, mentre que els més barats, a l’hora vall.

Fins ara, un canvi d’engegar un electrodomèstic a una hora o una altra tenia un impacte petit a la factura. Però ara serà diferent, si modifiquem el moment en què consumim, es podrà estalviar de manera significativa.

 

Al PAE com a Punt d’Assessorament Energètic, gestionat per la Fundació Ciutat i Valors, tenim un punt situat al carrer Trajà de Barcelona, 14 (Tel. 93 268 22 22), on informem, formem i assessorem les persones perquè puguin conèixer els seus drets energètics, resoldre dubtes amb les factures i conèixer hàbits de consum. Pretenem detectar i reduir la pobresa energètica i millorar l’eficiència energètica a la ciutat de Barcelona.

Treballem des de la proximitat i en serveis d’atenció directa amb un equip que canalitza la informació i actua segons les necessitats analitzades de cada persona. Així doncs, des de la Fundació Ciutat i Valors som part activa en aquesta transició energètica i sostenible.