Vés al contingut
gegant_gaudi_estrutura2.jpg

El centre d’acolliment Gaudí participa a la Festa Major de la Salut

gegant_gaudi_estrutura2.jpg

La proposta va sorgir del casal la Miranda que mitjançant el Pla de Desenvolupament Comunitari de la Salut, i amb el suport d’una subvenció va animar a diferents escoles, entitats i altres organitzacions a participar en la construcció de gegants i capgrossos:  

"Volem treballar la cohesió al barri a través de la cultura popular catalana i ,específicament, de la creació de gegants i capgrossos a diferents entitats del barri."

Cristina Conejo - Pla Comunitari de la Salut

L’aula de marqueteria del centre residencial Gaudí va animar-se amb la proposta de la Miranda; el resultat ha estat un nou gegant pel barri de la Salut; el Gegant Gaudí.

El tallerista Marc Piñana ha dissenyat el cavallet de fusta de gairebé 2 metres d’alçada que els joves del taller han muntat. Així mateix, i amb l’objectiu de donar forma al cos van embolcallar el cavallet utilitzant escuma.

Centre Gaudí Taller Marqueteria Estructura GegantGegant Gaudí escuma per donar forma

Les peces de paper cartró han estat dissenyades per l’escultor Lau Feliu i encarregades als tallers d’artesania ArtIntegrat. Una vegada el cap i les mans van estar acabades, els participants del taller de marqueteria van adaptar les peces al cavallet del gegant.

Lau Feliu fabricació gegantsAdaptant el cap i les mans al cavallet

La modista Marga Arregui, especialitzada en el disseny, la creació i la confecció de vestits d’imatgeria festiva i bestiari popular, ha estat l’encarregada de vestir al gegantó Gaudí.

Marga Arregui treballant en la camisa del gegantó GaudíGegant Gaudi Centre Acollida Gaudí

Podeu veure el gegant Gaudí del Centre d’Acolliment Gaudí a la Cercavila de divendres 5 de setembre a les 17:30h que sortirà des de Rambla Mercedes i recorrerà els diferents carrers del barri de la Salut. 

Bona Festa Major!